dimarts, 3 de juliol del 2012

Crònica Corremonts.cat

Èxit de participació a 5a edició de l'Espardenyada

Imatge 0 per Èxit de participació a 5a edició de l'Espardenyada
La Pobla de Segur, 30 de juny de 2012 - Ahir dissabte a la Pobla de Segur, dins de la Diada dels Raiers i en un dia assolellat i calorós, va tenir lloc la 5a edició de l'Espardenyada. La cursa té dues modalitats, la de corredors de 20 km i 1.000 metres de desnivell positiu i la de caminadors de 16 quilòmetres de distància i 760 metres de desnivell positiu.
Enguany la cursa ha duplicat el nombre de participants amb relació a l'edició passada amb 182 corredors i 252 caminadors.

Aquesta és la primera cursa del campionat Correpallars que s'estrena aquest any i que també està formada per les curses: Camí a les Trinxeres a Aramunt, la Vertical Cabanera a Capdella, la Cuca de Llum a Talarn i la Matxicots a Rialb.
El nom d'aquesta cursa pren per nom l'antiga forma que tenien els raiers de retornar fins a l'enraiador, i que consistia en fer el camí a peu des del final del trajecte fins al punt de partida.

La victòria en classificació masculina va ser per al japonès Dai Matsumoto amb un temps d'1 hora 43 minuts 07 segons. La segona posició va ser per Jaume Folguera Robert amb un temps d'1 hora 45 minuts 27 segons, i en tercer lloc va arribar Xavier Freixinet Espinosa amb 1 hora 45 minuts 34 segons.

En categoria femenina la victòria se la va emportar Anna Quintana Ausio amb un temps de 2 hores 17 minuts 13 segons, seguida de la Sílvia Vilanova Serrano amb un temps de 2 hores 22 minuts13 segons, i de Paivi Linna, en tercera posició i un temps de 2 hores 22 minuts 41 segons.